Доступність посилання

ТОП новини

Ющенко: «харківські» і газові угоди мають бути денонсовані


Лідер партії «Наша Україна», колишній Президент Віктор Ющенко заявив, що так звані «харківські угоди» про продовження тимчасового перебування російського Чорноморського флоту на території України до 2042 року є політичною помилкою і становлять загрозу суверенітетові України.

Виступаючи сьогодні на з’їзді «Нашої України», він заявив, що внаслідок підписання тих угод Україна втратила стратегію своєї безпеки і що день їхньої ратифікації, 27 квітня минулого року, «ввійде до історії України як день ганьби».

За словами Ющенка, українці мають сказати «ні» цим угодам, бо вони не вирішують ні політичних, ні економічних, ні соціальних проблем.

Він закликав політичні сили й усю націю виступити з акціями на підтримку денонсації тих угод, а також «корупційної», за його словами, газової угоди з Росією 2009 року, які, сказав Ющенко, суперечать інтересам України й мають бути денонсовані.

За його словами, Україна – «це наша земля, і ми самі наведемо на ній лад без чужого солдатського чобота і матроського черевика».

«Наша Україна» провела сьогодні, на роковини ратифікації в Верховній Раді «харківських угод», свій з’їзд просто неба перед будівлею Верховної Ради.

Поруч мітингували прихильники Партії регіонів, які виступили на підтримку тих угод.
XS
SM
MD
LG