Доступність посилання

ТОП новини

Опозиційні партії вимагають денонсації «харківських угод»


Представники 14 опозиційних партій мітингу в Києві в середу ухвалили резолюцію з вимогою негайно денонсувати так звані «харківські угоди» про продовження тимчасового перебування російського Чорноморського флоту на території України до 2042 року.

Вони закликали до загальноукраїнської кампанії за «скасування окупаційних угод і очищення нашої землі від іноземних військових баз»

Політичні партії патріотичного спрямування зроблять усе, щоб «27 квітня 2017 року стало останнім днем перебування російського флоту на українській землі», мовиться в резолюції. 27 квітня минулого року «харківські домовленості» ратифікувала Верховна Рада.

Резолюція вимагає від Президента Віктора Януковича дотримуватися Конституції, яка забороняє розташування в Україні іноземних військових баз, а від Верховної Ради – невідкладно розглянути і підтримати опозиційний законопроект про денонсації «харківських угод», які, на думку авторів документа, протиправні й загрожують національній безпеці і соціально-економічним інтересам України.

У громадсько-політичних зборах біля пам’ятника Тарасові Шевченку в центрі Києва взяли участь кілька тисяч людей, які представляли 14 партій: «Батьківщину», «Громадянську позицію», Європейську партію України, «За Україну!», Конгрес українських націоналістів, Народний рух України, «Нашу Україну», Партію захисників Вітчизни, «Реформи і порядок», «Свободу», Українську народну партії, «Українську платформу», УРП «Собор» та «Фронт змін».

Натомість Партія регіонів назвала «харківські домовленості» «беззастережною перемогою української дипломатії» і «першим за останні 5 років реальним і переконливим успіхом» державної влади в відстоюванні українських національних інтересів.

У середу ця партія заявила, що «категорично не сприймає істеричні заклики деяких політичних сил» про необхідність денонсувати українсько-російські домовленості, що протест проти них «штучний» і є «черговою провокацією, проявами цинічного політиканства і популізму».
XS
SM
MD
LG