Доступність посилання

ТОП новини

Палестинські сили домовилися про тимчасовий уряд єдності


Палестинські політичні рухи-суперники «Фатх» і «Хамас» досягли попередньої згоди про припинення чотирирічного розколу, повідомили в середу представники обох сторін.

За повідомленнями агентств, які наводять їхні слова, офіційні діячі обох рухів узгодили план, який закликає створити спільний тимчасовий уряд і почати готуватися до президентських і парламентських виборів.

Після переговорів у Каїрі в Єгипті й за єгипетського посередництва представник «Фатху» Аззам аль-Ахмад заявив, що сторони домовилися створити уряд, який складався б із незалежних діячів і почав би готуватися до виборів президента і парламенту Палестинської національної адміністрації.

А чільний представник «Фатху» Махмуд аз-Захар повідомив, що домовленості мають п’ять пунктів, серед яких питання виборів, створення тимчасового уряду національної єдності і об’єднання силових структур, а також про взаємне звільнення в’язнів із іншої сторони, яких ці сторони нині утримують.

Після того, як 2007 року радикальний рух «Хамас» збройною силою взяв владу в одній із частин палестинських територій, Смузі Гази, палестинці виявилися розколені, в тому числі й територіально, бо в іншій частині, на Західному березі Йордану, владу зберегла міжнародно визнана Палестинська національна адміністрація, в якій провідним є рух «Фатх».
XS
SM
MD
LG