Доступність посилання

ТОП новини

Україна сприятиме розв’язанню «заморожених» конфліктів – Янукович


Україна сприятиме розв’язанню «заморожених» конфліктів під час свого головування в ОБСЄ. Як передає УНІАН, про це сказав Президент України Віктор Янукович в інтерв’ю азербайджанському агентству Trend напередодні свого офіційного візиту до Азербайджану.

За словами Президента, позиції України та Азербайджану з більшості питань регіональної політики ґрунтуються на близьких підходах.

«Ми вважаємо, що забезпечення миру, безпеки та стабільності на просторі ОБСЄ є тим ключовим чинником, який сприятиме економічному розвитку країн у цілому, підвищенню рівня життя їх громадян. У свою чергу хочу запевнити, що позиція України щодо врегулювання нагірно-карабаського конфлікту залишається незмінною і ґрунтується на повазі суверенітету й територіальної цілісності Азербайджану в міжнародно визнаних кордонах», – підкреслив Янукович.

Він зазначив, що Україна виходитиме з необхідності вирішення цього та інших «заморожених» конфліктів виключно шляхом мирних переговорів, на основі принципів і норм міжнародного права.

«Як відомо, в 2013 році Україна головуватиме в ОБСЄ. Хочу підкреслити, що в цій ролі ми надаватимемо всіляке сприяння вирішенню «заморожених» конфліктів. Зокрема це стосується роботи Мінської групи ОБСЄ. Ми сподіваємося, що політична воля конфліктуючих сторін дасть можливість завершити узгодження тих принципів, на основі яких будуть знайдені шляхи врегулювання конфлікту», – сказав Президент України.
XS
SM
MD
LG