Доступність посилання

ТОП новини

ГПУ: Тимошенко можуть обрати суворіший запобіжний захід


Генеральна прокуратура заявила сьогодні, що дії лідера партії «Батьківщина», колишньої Прем’єр-міністра Юлії Тимошенко «свідчать про умисне затягування слідства» в одній зі справ проти неї, й нагадала, що нинішній запобіжний захід щодо неї, підписку про невиїзд, можуть змінити на суворіший.

Генпрокуратура заявила, що Тимошенко, викликана на сьогодні для пред’явлення обвинувачення, з’явилася без свого захисника й відмовилася брати участь у слідчих діях без нього, а по тому без дозволу слідчого залишила Генпрокуратуру. Як мовиться в заяві пресової служби ГПУ, це свідчить про умисне затягування слідства у справі і свідоме невиконання нею процесуальних рішень слідчого.

Виклик на сьогодні був повторним після того, як учора Тимошенко та її захисник, за словами Генпрокуратури, зірвали проведення слідчих дій. Відтак їх утретє викликано на завтра.

Раніше сьогодні ГПУ вже заявляла, що вчора Тимошенко і її захисник зірвали слідчі дії, бо були викликані на ранок, а з’явилися тільки наприкінці робочого дня, після чого захисник залишив Генпрокуратуру без дозволу.

Генеральна прокуратура не уточнює, якої з трьох кримінальних справ проти Тимошенко стосуються ці повідомлення. Агентства пишуть, що цього разу йдеться про справу, порушену проти неї через укладені 2009 року газові контракти з Росією, при чому, як вважає ГПУ, колишня прем’єр перевищила службові повноваження і завдала державі шкоди більш як на 1,5 мільярда гривень.
XS
SM
MD
LG