Доступність посилання

ТОП новини

«Газпром» задоволений газовим контрактом із Україною


Російську газову компанію «Газпром» влаштовує чинний газовий контракт із Україною, вкотре заявив сьогодні в Москві журналістам її речник Сергій Купріянов.

За його словами, які наводить агентство «УНІАН», створена довгострокова контрактна база постачань газу в Україну працює ефективно, а сам контракт «ринковий і відповідає всім сучасним міжнародним вимогам ведення газового бізнесу».

Раніше сьогодні в Москві зустрічалися міністр енергетики і вугільної промисловості України Юрій Бойко і голова правління російської газової компанії «Газпром» Олексій Міллер. За короткими повідомленнями для преси обох сторін, вони обговорили «зміцнення двостороннього партнерства» і «розширення стратегічної співпраці».

Ішлося, зокрема, про виконання домовленості президентів України і Росії, якої вони досягли позавчора в Києві, створити роботу групу для обговорення умов постачання російського газу до України.

Україна вважає, що нинішня ціна на російський газ для неї завищена, і домагається перегляду формули ціноутворення. «Газпром» уже багато разів заявляв, що задоволений нинішніми цінами і не вбачає підстав переглядати їх.
XS
SM
MD
LG