Доступність посилання

ТОП новини

Янукович домовлявся в Азербайджані про співпрацю


Президент України Віктор Янукович перебував у четвер із офіційним візитом в Азербайджані, де домовлявся зі своїм тамтешнім колегою Ільгамом Алієвим про співпрацю в найрізноманітніших галузях.

Однією з тем, які обговорили президенти, була добудова українського нафтогону Одеса – Броди далі на Захід, до Балтійського моря. Цей нафтопровід свого часу й будувався для транспортування до Європи каспійської нафти, але цю мету досі не виконує.

Вони також згадували про бажання Азербайджану брати участь у проекті транспортування азербайджанського зрідженого газу до України.

Сторони висловили зацікавленість збільшувати співпрацю в військово-технічній та аерокосмічній сферах. Ішлося і про співпрацю в машинобудівній і електротехнічній галузях, із тим, щоб частину такої продукції, яку експортує Україна, виробляти на спільних підприємствах у самому Азербайджані.

Баку надасть 1 мільйон доларів на проект «Укриття» над зруйнованим реактором Чорнобильської АЕС, і Янукович подякував Азербайджанові за підтримку в чорнобильських питаннях.

Янукович і Алієв відзначили високий рівень взаєморозуміння між країнами і надійність партнерських відносин між ними й говорили про інтенсивний розвиток відносин і рекордне зростання товарообігу.

Алієв висловив вдячність Києву за підтримку в урегулюванні нагірно-карабахського конфлікту і принципову позицію, яка ґрунтується на повазі до територіальної цілісності Азербайджану.

Президенти також підписали, серед іншого, план заходів всебічної співпраці між своїми країнами і спільну заяву про подальший розвиток стратегічного партнерства між ними.
XS
SM
MD
LG