Доступність посилання

ТОП новини

Україна має витримати паузу щодо Лукашенка – Огризко


Колишній міністр закордонних справ Володимир Огризко вважає, що Україна має витримати дипломатичну паузу у відносинах з Білоруссю після висловлювань президента цієї країни Олександра Лукашенка на адресу української влади. Про це він заявив під час ефіру «Шустер Live».

Гризько вважає, що варто дочекатися, коли Лукашенко захоче «акуратно, красиво вибачитися». При цьому, на переконання колишнього міністра, подібні висловлювання у дипломатії є неприйнятними.

26 квітня Олександр Лукашенко висловився про те, що керівництво України, як він вважає, продемонструвало несамостійність своєї політики щодо Білорусі, відкликавши під тиском Єврокомісії своє запрошення, направлене білоруському лідерові, на київський саміт з питань безпечного та інноваційного використання ядерної енергії.

«На жаль, вошивості вистачає і у нинішнього керівництва України. Питання потрібно поставити Януковичеві, чому білоруський президент не присутній на їхніх заходах», – сказав тоді Лукашенко. За його словами, Київ став «танцювати під дудку» Брюсселя у відносинах з Білоруссю.

У Єврокомісії заперечили, що висували якісь вимоги до Києва щодо запрошень Лукашенкові.
XS
SM
MD
LG