Доступність посилання

ТОП новини

Азаров хвалить «харківські угоди» і критикує Тимошенко


Прем’єр-міністр Микола Азаров висловив у неділю переконання, що «харківські домовленості» України і Росії 2010 року «працюватимуть» і надалі. Як сказав він в ефірі телеканалу «Україна», завдяки цим домовленостям вдалося «знизити ціну на газ на значну суму», цитує його слова агентство «УНІАН».

Натомість, заявив він, колишня Прем’єр-міністр Юлія Тимошенко, давши вказівку підписати газові угоди з Росією 2009 року, «безумовно, перевищила свої повноваження» і завдала своїми діями «колосальних збитків».

При цьому він висловив упевненість, що Росія буде «змушена» погодитися з аргументами України, що за нинішнього зростання цін на газ ці ціни за газовими угодами, навіть зі знижкою за «харківськими домовленостями», зависокі для України.

Президенти України і Росії уклали рік тому в Харкові низку домовленостей, за якими, зокрема, Україна погодилася продовжити термін тимчасового перебування російського Чорноморського флоту на своїй території до 2042 року, а в обмін на це російський «Газпром» погодився на певну знижку ціни на газ для України: на 30 відсотків від суми за формулою ціни 2009 року, про яку домовилася Тимошенко, але при цьому ця 30-відсоткова знижка не може перевищити 100 доларів за 1 тисячу кубічних метрів і при цьому має діяти тільки до 2020 року.
XS
SM
MD
LG