Доступність посилання

ТОП новини

Уряд Лівії висловив жаль через напади на іноземні посольства


Уряд Лівії висловив жаль через напади на британське та італійське посольства в Тріполі. За словами заступника міністра закордонних справ Лівії Халеда Каїма, поліція не змогла втримати під контролем натовп, обурений авіаударом міжнародної коаліції, що, за твердженням лівійської влади, вбив сина і трьох онуків лівійського лідера Муаммара Каддафі.

На момент нападів посольства були порожні, ніхто не постраждав.

Велика Британія відповіла на події в Тріполі висилкою лівійського посла. ООН оголосила про відкликання своїх співробітників з лівійської столиці після того, як нападники увірвалися до офісу організації і пошкодили кілька автомобілів.

Натомість Міністерство закордонних справ Росії звинуватило міжнародну коаліцію у «непропорційному застосуванні сили» і поставило під сумнів твердження, що коаліція не має на меті знищення Каддафі або членів його родини. Російське зовнішньополітичне відомство закликало до «негайного припинення вогню і початку політичного врегулювання без попередніх умов».

У союзі НАТО, який здійснює командування коаліцією, і в країнах – її учасницях наполягають, що Каддафі не є ціллю ударів, і звертають увагу, що заяви про загибель його родичів не підтверджені.
XS
SM
MD
LG