Доступність посилання

ТОП новини

Реакція на смерть бін Ладена в ісламському світі неоднозначна


В ісламському світі смерть Усами бін Ладена викликала різну реакцію.

Уряд Ірану заявив, що після загибелі лідера «Аль-Каїди» більш немає виправдання військової присутності США і їхніх союзників на Близькому Сході, і що ця присутність, за словами іранського представника, нарощувалося «під приводом боротьби з тероризмом».

Представник Палестинської адміністрації Гассан Хатіб назвав повідомлення про загибель бін Ладена «доброю новиною» для прихильників миру в різних країнах.

У той же час Ісмаїл Ганія, голова уряду, створеного палестинським угрупуванням «Хамас» у смузі Гази, засудив убивство Усами бін Ладена, звинувативши США в тому, що вони «продовжують проливати кров мусульман».

Президент Афганістану Хамід Карзай заявив, що бін Ладен «заплатив за свої дії». Карзай також сказав, що афганські таліби «мають винести урок» з цього і «утримуватися від бойових дій».

Пакистан, на території якого знайшов свою смерть Усама бін Ладен, досі не виступив із офіційною заявою. Прес-секретар президента сказав, що Асіф Алі Зардарі провів термінові переговори з прем’єр-міністром і керівниками сил безпеки.
XS
SM
MD
LG