Доступність посилання

ТОП новини

Відомі деякі подробиці операції США проти бін Ладена


Операція американських спецслужб у Пакистані, в перебігу якої був убитий лідер терористичної мережі «Аль-Каїда» Усама бін Ладен, тривала близько 40 хвилин.

В операції, проведеній у ніч проти понеділка за місцевим часом у місті Абботтабад, було залучено не менш як два бойові вертольоти, один з яких впав і загорівся. Що стало причиною цьому, поки що не відомо. За однією з версій, машина була збита. За деякими даними, крім бін Ладена, в перебігу 40-хвилинного штурму загинули також його син, ще двоє чоловіків і жінка. Всі американці повернулися живими. Джерело, знайоме з деталями операції, повідомило, що бін Ладен був убитий пострілом в голову.

Смерть лідера «Аль-Каїди» підтвердила і влада Пакистану.

Будинок, де жили бін Ладен і члени його сім’ї, розташований недалеко від будівлі військового училища, яке часто відвідували представники місцевого командування. Поблизу є також армійські казарми, декілька постів безпеки.

Під ранок понеділка Вашингтон повідомив, що проводить аналіз ДНК убитого, а при індентифікації спецслужби використовували технології розпізнавання осіб.

За повідомленнями американського керівництва пізніше у понеділок, тіло бін Ладена поховано в морі.
XS
SM
MD
LG