Доступність посилання

ТОП новини

Клінтон: США не відмовляться від боротьби з тероризмом


Держсекретар США Гілларі Клінтон закликала талібів до розриву відносин з «Аль-Каїдою» після того, як лідер цієї терористичної організації Усама бін Ладен був убитий в Пакистані.

За словами Клінтон, талібам немає сенсу воювати зі США замість того, щоб відмовитися від насильства і взяти участь у мирному політичному процесі.

«Життя тих, хто став жертвами терактів, звичайно, вже не повернути, так само як не заповнити порожнечу в наших серцях, але я сподіваюся, що для родичів загиблих звістка про те, що правосуддя здійснилося, стане хоч невеликою розрадою. Зараз, коли позаду важливий етап, коли бін Ладен мертвий, ми не повинні забувати, що війна з «Аль-Каїдою» не закінчена. Ми повинні використати цей момент для зміцнення нашої рішучості, для того, щоб подвоїти наші зусилля», – заявила держсекретар США.

Раніше під ранок понеділка президент США Барак Обама, оголосивши про успішне завершення спецоперації США у Пакистані зі знищення лідера «Аль-Каїди», наголосив, що його країна веде боротьбу з тероризмом, а не з ісламом, і заявив, що бін Ладен був не ісламським лідером, а вбивцею, серед жертв якого було і чимало мусульман.
XS
SM
MD
LG