Доступність посилання

ТОП новини

Обама: США охопив дух патріотизму


Президент Сполучених Штатів Барак Обама, виступаючи в Білому домі у понеділок перед церемонією пам’яті загиблих у Корейській війні, наголосив на особливій атмосфері, яка запанувала у США після повідомленням про успішну операцію знищення лідера терористичної мережі «Аль-Каїда» Усами бін Ладена.

«Ми бачили, який дух патріотизму охопив натовп людей, що зібралися тут, біля Білого дому, в Нью-Йорку на місці трагедії 11 вересня і в інших місцях по всій країні. Люди прийшли зі свічками, розмахували прапорами, співали гімн – було видно, як вони пишаються тим, що живуть у Сполучених Штатах Америки», – наголосив Барак Обама.

Він також зауважив, що операція на території Пакистану є наслідком спільної діяльності у боротьбі з тероризмом:

«Співпраця з Пакистаном допомогла нам вистежити бін Ладена і знайти місце, в якому він переховувався. Ми будемо продовжувати це співробітництво й надалі, причому ми не розглядаємо його просто як спільну роботу урядових структур двох країн. Це – співробітництво народів Сполучених Штатів і Пакистану», – зазначив президент США.

Раніше цього дня держсекретар США Гілларі Клінтон зауважила: «Зараз, коли позаду важливий етап, коли бін Ладен мертвий, ми не повинні забувати, що війна з «Аль-Каїдою» не закінчена. Ми повинні використати цей момент для зміцнення нашої рішучості, для того, щоб подвоїти наші зусилля».

Клінтон наголосила, що талібам немає сенсу воювати зі США замість того, щоб відмовитися від насильства і взяти участь у мирному політичному процесі.
XS
SM
MD
LG