Доступність посилання

ТОП новини

СБУ: Немає підстав для арешту Дурдинця


Служба безпеки України вважає «неадекватним» рiшення Печерського районного суду про дозвiл на арешт заступника голови СБУ Тиберiя Дурдинця у зв’язку з невиконанням ним судового рiшення про незаконнiсть перебування на посадi.

«На сьогоднi немає жодних пiдстав вживати невиправданих процесуальні дiї – анi арешт, анi обшуки, оскiльки СБУ i так сприяє розслiдуванню цiєї справи», – заявила речниця СБУ Марина Остапенко.

За її словами, Служба безпеки отримала листа вiд Генпрокуратури, в якому повiдомляється про рiшення Печерського суду щодо дозволу на арешт заступника голови СБУ та обшуки в його кабiнетi.

Остапенко пояснила, що в цьому рiшеннi Печерського суду йдеться про невиконання Дурдинцем постанови суду, згiдно з якою вiн не має права виконувати обов’язки заступника глави СБУ. При цьому речниця відомства наголосила, що на цю постанову подана апеляцiйна скарга.

Як зазначила Остапенко, на сьогоднi Тиберій Дурдинець перебуває на лiкарняному, вiд слiдства не ухиляється.

Вона також повiдомила, що минулого тижня Святошинський районний суд Києва скасував постанову про порушення двох кримiнальних справ за фактом прослуховування, зокрема, заступника Генерального прокурора Рената Кузьмiна.

На початку листопада минулого року Окружний адмінсуд Києва визнав незаконним і скасував указ про призначення Дурдинця заступником голови СБУ, а в грудні Верховна Рада попросила Президента Віктора Ющенка скасувати цей указ.

Суд також відсторонив Тиберія Дурдинця від виконання обов’язків заступника голови СБУ, керівника Головного управління по боротьбі з корупцією й організованою злочинністю на період проведення судового розгляду адміністративного позову.

XS
SM
MD
LG