Доступність посилання

ТОП новини

БЮТ і НУНС: Рада має розслідувати інцидент із Луценком


Фракція БЮТ виступає за створення слідчої комісії парламенту із розслідування інциденту з делегацією Міністерства внутрішніх справ на чолі з міністром Юрієм Луценком в аеропорту Франкфурту-на-Майні.

«Ми були за те, щоб створити тимчасову слідчу комісію. Луценко на це погодився й він те ж саме запропонував: щоб створити тимчасову спеціальну комісію щодо цього інциденту», – повідомив бютівець Сергій Міщенко.

За його словами, на зустрічі фракції з Луценком він запропонував міністру на час діяльності комісії піти у відпустку. Міщенко припустив, що Луценко погодиться на такий крок.

Водночас «Наша Україна – Народна самооборона» заявляє, що також не пiдтримає вiдставку мiнiстра внутрiшнiх справ до висновкiв спецiальної парламентської комiсiї, створення якої фракцiя має намiр iнiцiювати.

За словами представниці НУНС Катерини Лук’янової, «фракцiя ухвалила рiшення пiдтримати iдею створення комісії».

Тим часом, голова Верховної Ради Володимир Литвин пропонує визначити процедуру підтримки заяви Юрія Луценка про звільнення з посади міністра внутрішніх справ шляхом таємного голосування «з огляду на можливість тиску на депутатський корпус».

Коментуючи результати роботи погоджувальної ради в середу, спікер повідомив, що фракціям було запропоновано доручити тимчасовій слідчій комісії вивчити пакет матеріалів щодо інциденту з делегацією Міністерства внутрішніх справ у Німеччині, наданий Міністерством закордонних справ, протягом 14 і 15 травня, щоб провести голосування щодо відставки Луценка 15 травня.

За словами спікера, жодна з його пропозицій не знайшла достатньої підтримки в парламентарів, що, на його думку, є підтвердженням реалізації у Верховній Раді сценарію дострокового припинення повноважень парламенту.

Вчора Юрій Луценко подав у відставку через інцидент із делегацією МВС у Німеччині 4 травня.

Від учорашнього ранку Партія регіонів блокує роботу парламенту, вимагаючи негайної відставки Луценка. Водночас представники інших фракцій хочуть спочатку вивчити офіційні документи про інцидент із делегацією МВС.

XS
SM
MD
LG