Доступність посилання

ТОП новини

Рішення УЄФА зашкодило іміджу Дніпропетровська – мер


Програш Дніпропетровська у боротьбі за право проводити «Євро-2012» завдав удару по іміджу міста, заявив мер Дніпропетровська Іван Куліченко.

Наразі він вимагає оприлюднення прізвища посадовця, який надав державні гарантії одному з міст-претендентів на прийняття «Євро-2012», Львову, щодо реконструкції аеропорту, не надавши подібних гарантій Дніпропетровську. Саме ці гарантії, на думку міського голови, стали причиною програшу Дніпропетровська.

«Хто від імені уряду дав гарантії на будівництво комерційних об’єктів в аеропорту Львова і чому уряд не дав гарантій місту Дніпропетровську? Хай назвуть людину, прізвище: Іванов, Петров чи Сидоров, з чиєї вини Дніпропетровську був завданий такий удар по іміджу», – сказав Іван Куліченко.

За його словами, слабкою ланкою у змаганні Дніпропетровська за право приймати чемпіонат виявилася невизначеність із долею міжнародного аеропорту, а втім, повітряні ворота є об’єктом державної власності і розташовані за межами міста, відтак міська влада не мала прямих важелів впливу на рішення щодо нього, зазначив мер.

Водночас, наголошує Іван Куліченко, указ Президента, який би розблокував продаж збанкрутілого аеропорту, довго не з’являвся.

Наразі міський голова Дніпропетровська, як він заявив, не збирається йти у відставку через поразку. «Я, навпаки, буду працювати», – зазначив він.

Також посадовець поінформував, що місто таки завершить деякі проекти, розпочаті у рамках підготовки до «Євро-2012». Зокрема, збираються закінчити реконструкцію лікарні «швидкої допомоги», облаштувати сквер, раніше запланований під фан-зону, збудувати автопарковку біля стадіону.

Що ж до готелів, то міська влада не гарантує, що інвестори й надалі вкладатимуть кошти у їх спорудження, хоча декілька готелів все ж добудуть.

Вчора виконком УЄФА оголосив перелік міст-ймовірних господарів «Євро-2012», виключивши з нього, зокрема, Дніпропетровськ та Одесу.
XS
SM
MD
LG