Доступність посилання

ТОП новини

Дніпропетровськ розраховує замінити одне з українських міст «Євро-2012»


Дніпропетровськ може замінити одне із українських міст-господарів «Євро-2012» у випадку його неготовності. Про це сьогодні заявив голова Федерації футболу Дніпропетровської області Андрій Павелко.

«Негласно УЄФА готова розглянути Дніпропетровськ як запасне місто. Є офіційне твердження, що аеропорт і гарантії фінансування – це основні питання, які слід вирішити. Душею і серцем УЄФА з Дніпропетровськом, про це вони мені не раз казали, але існує проблема з аеропортом», – зазначив Андрій Павелко.

За його словами, поразка Дніпропетровська у боротьбі за право приймати Чемпіонат стала «трагедією для городян». У ній футбольний функціонер звинувачує вищих посадовців.

«При тому, що ми більше всіх даємо відрахувань до держбюджету, спостерігалося лобіювання інтересів інших міст з боку чиновників. Наявний факт, що Дніпропетровськ в підготовці до Євро був сильнішим від інших міст. Це стверджували і в УЄФА, і особисто Мартін Каллен. Але без гарантій держави для аеропорту Чемпіонат не може проходити в нашому місті», – сказав він.

Андрій Павелко уточнив, кого саме вважає винним у поразці Дніпропетровська: зокрема, провину він покладає на перших осіб держави, РНБО і особисто Степана Гавриша, який, як стверджує керівник Федерації футболу, постійно «губив» документи.

Також Андрій Павелко вказав на те, що тепер підготовка до Чемпіонату в українських містах тепер фактично буде вестись коштом Дніпропетровська, основного «донора» держбюджету.

«Навіщо у 2013 році Львову будуть треба два муніципальних стадіони, хто на них буде грати? Причому цей непотрібний стадіон збудують за наш рахунок,за рахунок платників податків», – зазначив керівник

Вчора виконком УЄФА оголосив перелік міст – ймовірних господарів «Євро-2012», виключивши з нього, зокрема, Дніпропетровськ та Одесу.
XS
SM
MD
LG