Доступність посилання

ТОП новини

В Україні стартує «Реформа міського теплозабезпечення»


Сьогодні у Києві міністр з питань житлово-комунального господарства Олексій Кучеренко та посол США Вільям Тейлор повідомили про старт проекту «Реформа міського теплозабезпечення». Його мета – допомогти урядові та місцевій владі в Україні створити «життєздатну, ефективну систему постачання тепла споживачам».

Як повідомив Радіо Свобода посол Тейлор, «куратором проекту виступає Агентство США з міжнародного розвитку – USAID, – яке разом з українським урядом і владою на місцях опрацюють правову, регуляторну і технічну базу для покращення послуг тепло-забезпечення і регулювання тарифів у цій сфері».

За його словами, проект розрахований на три роки, він також передбачає інформаційну складову: «разом з українськими колегами, спираючись на ЗМІ, проводитиметься просвітницька діяльність серед українців, як економно споживати теплоенергію».

Міністр Олексій Кучеренко відзначив, що уряд України з американськими партнерами визначить 20 міст, в яких здійснюватиметься цей проект. Інвесторами виступатимуть, серед іншого, ЄБРР і Світовий банк.

Проект «Реформа міського теплозабезпечення», який виконує американська компанія International Resources Group, в лютому 2009 року започаткувало Агентство США з міжнародного розвитку для впровадження в Україні.

XS
SM
MD
LG