Доступність посилання

ТОП новини

Президент: Уряд має подати новий фінплан «Нафтогазу»


Президент Віктор Ющенко доручив Кабінету Міністрів представити новий фінансовий план Національної акціонерної компанії «Нафтогаз України» до 28 травня «з урахуванням реальної ситуації на газовому ринку».

Як повідомляє прес-служби глави держави, таке доручення Президент дав на нараді за участю вищого керівництва держави та лідерів політичних сил з питань узгоджених дій щодо подолання кризових явищ.

Зокрема, під час обговорення проблем газової сфери Віктор Ющенко висловив занепокоєння фінансово-економічним станом НАК «Нафтогаз України» та платіжною дисципліною на газовому ринку.

Президент заявляє, що вирішення проблем газового монополіста за рахунок нових авансів за транзит від російського ВАТ «Газпром» є неприпустимим.

Проект нового фінплану «Нафтогазу» уряд має подати на розгляд чергової наради з подолання кризових явищ.

За інформацією прес-служби, участь у сьогоднішній нараді взяли прем’єр Юлія Тимошенко, голова Верховної Ради Володимир Литвин, секретар РНБО Раїса Богатирьова, голова Національного банку Володимир Стельмах, представник Партії регіонів Микола Азаров, а також перший заступник голови Секретаріату Президента Олександр Шлапак.

У березні Кабінет Міністрів затвердив фінансовий план НАК «Нафтогаз України» із профіцитом 3,8 мільярда гривень.

XS
SM
MD
LG