Доступність посилання

ТОП новини

Факти корупцiї в Мiноборони пiдтверджені – КРУ


Керiвник головного Контрольно-ревiзiйного управлiння України Микола Сивульський заявляє, що iнформацiя про корупцiю в Мiнiстерствi оборони в 2008 роцi пiдтвердилася.

Про це він заявив, доповiдаючи на засiданнi уряду.

На початку засідання прем’єр Юлія Тимошенко повідомила, що Кабінет Міністрів заслухає інформацію Головного контрольно-ревізійного управління й уповноваженого уряду з боротьби з корупцією щодо фактів зловживань у Міністерстві оборони при проведенні державних закупівель.

«Я бачила цi документи, якi сьогоднi заслуховуватимуться на засiданнi уряду, i я була глибоко здивована тим, що вiдбувається в мiнiстерствi», – заявила прем’єр, додавши, що всi матерiали щодо перевiрки КРУ будуть направленi до Генпрокуратури i всiх необхiдних слiдчих органiв.

Як зазначила голова уряду, за наявною інформацією, військові частини закуповували за значно завищеними цінами продукти харчування, паливно-мастильні матеріали, крім того, були виявлені порушення в питаннях продажу землі відомства.

«Я хочу сказати, що такі речі ніколи не будуть замовчуватися, ніколи не будуть прикриті, і вони будуть винесені на публічний розгляд», – сказала Тимошенко.

7 травня Державна інспекція з контролю за використанням й охороною земель заявила про порушення Міністерства оборони в частині використання земельних ділянок на суму 4 мільйони гривень.

Мiнiстр оборони Юрiй Єхануров спростовує звинувачення на адресу керiвництва його вiдомства, i не виключає, що це пов’язане з початком передвиборчої кампанiї одного з кандидатiв у Президенти.

XS
SM
MD
LG