Доступність посилання

ТОП новини

Слідча комісія заслухає Луценка не раніше червня


Тимчасова слідча комісія Верховної Ради з питань розслідування інциденту за участю міністра внутрішніх справ Юрія Луценка в аеропорту Франкфурта-на-Майні має намір заслухати голову МВС якнайшвидше.

Водночас, як повідомила член комісії, депутат від фракції Партії регіонів Олена Бондаренко: «Це буде не раніше, ніж у червні».

За її словами, Луценко має надати комісії свою згоду на отримання від німецької сторони відеозапису інциденту, що стався в аеропорту.


Сьогодні відбулося перше засідання цієї комісії, на якому були присутні 6 з 9 її членів. Зокрема, учасники засідання вирішили заслухати інформацію Луценка щодо інциденту, посла України в Німеччині Наталії Зарудної, а також представників Міністерства закордонних справ і Міністерства внутрішніх справ.

Комісія вирішила зробити запити до посольства України в Німеччині і МЗС для отримання копій нот, направлених до Німеччини щодо цього інциденту і відповідей на них.

Крім того, комісія має намір вивчити матеріали службового розслідування Кабінету Міністрів з цього питання.

Голова комісії, депутат від фракції БЮТ Роман Забзалюк зазначив, що наступне засідання комісії відбудеться після того, як отримають відповідні документи.

Крім того, члени комісії повідомили, що, за їхніми даними, голова парламенту Володимир Литвин поки що не підписав постанову, якою парламент створив і другу таку жкомісію, головою якої є депутат від Партії регіонів Нестор Шуфрич.

XS
SM
MD
LG