Доступність посилання

ТОП новини

У Криму закінчився Всесвітній конгрес кримських татар


У ньому взяли участь близько тисячі делегатів, гостей і журналістів, у тому числі – представники кримськотатарської діаспори з 12 країн світу.

Делегати Першого Всесвітнього конгресу кримських татар представляли 162 кримськотатарські організації з України, Туреччини, Румунії, США, Узбекистану, Росії, Польщі та низки інших країн.

Засідання форуму окрім Сімферополя проходили в Бахчисараї, Євпаторії, Білогірську, Судаку та Старому Криму і там обговорювали весь комплекс проблем, із якими зіштовхуються кримські татари на батьківщині та в місцях розселення.

Делегати Конгресу ухвалили Декларацію про заснування міжнародної організації «Всесвітній конгрес кримських татар» із центром у Криму та принципами ненасилля у своїй діяльності. Рефат Чубаров назвав це головним підсумком Конгресу. За його словами, відтепер усіма питаннями світового кримськотатарського руху опікуватиметься ця міжнародна організація.

Президентом Міжнародної громадської організації «Світовий конгрес кримських татар» делегати обрали першого заступника голови кримськотатарського Меджлісу Рефата Чубарова.
XS
SM
MD
LG