Доступність посилання

ТОП новини

Єхануров подасть у суд на Тимошенко, якщо вона не вибачиться


Міністр оборони Юрій Єхануров має намір звернутися до суду з позовом до Прем’єр-міністра Юлії Тимошенко у разі, якщо вона не вибачиться перед ним за звинувачення в корупції.

«Звертаю вашу увагу на те, що ви як глава уряду маєте бути зразком у дотриманнi законностi. Тим часом, у своїх висловлюваннях на засiданнi Кабмiну 20 травня поточного року ви допустили використання термiну «корупція», що, вiдповiдно до чинного законодавства, є винятковою прерогативою правоохоронних органiв», – йдеться в листi Єханурова, адресованому Тимошенко.

Крім того, міністр вимагає відставки керівника Головного контрольно-ревізійного управління Миколи Сивульського.


«У разі відсутності відповідної реакції на ці вимоги залишаю за собою як за громадянином право захищати свою честь і гідність в судовому порядку», – заявив міністр.

У листі він спростовує звинувачення у зловживаннях Міноборони при закупівлі палива, у земельній сфері та організації харчування військовослужбовців.

Міноборони раніше заявило про намір подати в суд на ГоловКРУ у зв’язку зі звинуваченнями міністерства в зловживаннях у сфері забезпечення військовослужбовців харчуванням.

Минулого тижня КРУ звинуватило Міноборони в зловживаннях в організації харчування військовослужбовців, порушеннях при закупівлі паливно-мастильних матеріалів, а також незаконній передачі 53 земельних ділянок площею 266 гектарів.

У зв’язку з цим прем’єр Юлія Тимошенко ініціювала відставку Єханурова й сподівається, що парламент розгляне це питання на пленарному тижні 2-5 червня.

XS
SM
MD
LG