Доступність посилання

ТОП новини

МЗС перевiряє повідомлення про катування морякiв на «Арiані»


Мiнiстерство закордонних справ України доручило вiдповiдним посольствам перевiрити достовiрнiсть iнформацiї, що з’явилася в ЗМI, про катування українцiв на захопленому пiратами суднi «Арiана».

Як зазначив речник МЗС Василь Кирилич, українськi посольства, яким доручено вiдстежувати ситуацiю на захоплених пiратами суднах з українцями на борту, пiдтримують постiйний контакт з компанiями-операторами судновласникiв.

Цi компанiї, за словами Кирилича, i є основним джерелом отримання iнформацiї. «У зв’язку з появою в ЗМI повiдомлень про тортури українцiв на суднi «Арiана», вiдповiдним посольствам України за кордоном надано доручення перевiрити достовiрнiсть зазначеної iнформацiї та оперативно поiнформувати МЗС», – повiдомив вiн.

Сьогодні деякі ЗМI повiдомили з посиланням на iнформацiю матерi одного з морякiв про те, що пiрати Сомалi жорстоко поводяться iз заручниками на суднi «Арiана». Пiрати дозволяють морякам дзвонити додому, щоб тi розповiли рiдним про тортури. Вони розраховують, що це прискорить отримання викупу.

«Аріану», членами екіпажу якої є 24 українці, пірати захопили 2 травня.


XS
SM
MD
LG