Доступність посилання

ТОП новини

Керівник СБУ відповів Януковичу щодо Голодомору


 Валентин Наливайченко
Валентин Наливайченко
Голова Служби безпеки України Валентин Наливайченко в інтерв’ю Радіо Свобода категорично не погодився з заявою лідера Партії регіонів Віктора Януковича, що порушення кримінальної справи за фактом вчинення в Україні геноциду в 1932-33 роках є «провокацією».

«Називати це «провокацією», або втягувати політиків у цей процес є найнебезпечнішим, – сказав Наливайченко. – Що стосується тверджень політиків, то я б радив подивитись, із яких вони областей. Наприклад, Донецька область – це сотні населених пунктів, знищених голодом».

За словами Валентина Наливайченка, порушення кримінальної справи «не є кроком ні проти Росії, ані проти будь-якої іншої держави або народу». «Геноцид походження з України захистить, у тому числі, й Російську Федерацію. Оскільки таким чином буде зрозуміло, що репресії були і на їхній території. І концтабори були переведені в Казахстан і Росію. Я впевнений, що слідчі і правоохоронні органи Росії якраз можуть підхопити таке розслідування наше, підтримати і вийти на власне розслідування, з’ясувавши, хто нищив цивільне населення в Росії мільйонами і в довгі строки», – наголосив Голова Служби безпеки України.

У середу лідер Партії регіонів Віктор Янукович заявив з приводу порушення СБУ кримінальної справи за фактом вчинення в Україні геноциду в 1932-33 роках , що «такі дії не витримують жодної критики». «Більше того, я назвав би таку постановку питання провокаційною і безвідповідальною», – йдеться в заяві Януковича, поширеній прес-службою Партії регіонів.

«Голодомор потрібен нинішній владі для того, аби й надалі погіршувати й без того погані відносини з Російською Федерацією. Відомо, що для Росії як правонаступниці СРСР ця тема є особливо чутливою», – зазначив лідер регіоналів.

Днями СБУ повідомила про порушення кримінальної справи за фактом геноциду в Україні в 1932-1933 роках, унаслідок якого загинули мільйони громадян.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG