Доступність посилання

ТОП новини

Колишня «Криворіжсталь» переходить на 3-денний робочий тиждень


Керівництво металургійного гіганта «АрселорМіттал Кривій Ріг» називає «вимушеним» перехід на 3-денний робочий тиждень.

Через світову фінансово-економічну кризу, кажуть в адміністрації колишньої «Криворіжсталі», рівень виробництва на підприємстві значно знизився і впав мало не до рівня 90-х років.

А втім, керівництво компанії запевняє: скорочення робочого тижня – явище тимчасове.

«Ми постаралися вибрати найбільш прийнятний і ефективний вихід: перехід на 3-денний робочий тиждень. Ми розуміємо, що це – непопулярні заходи. Але завдання менеджерів – зберегти той потенціал, який має підприємство», – зазначив генеральний директор ВАТ «АрселорМіттал Кривій Ріг» Жан Жуе.

На підприємстві пояснюють: до нинішнього моменту ВАТ «АрселорМіттал Кривій Ріг» уникало будь-якої ініціативи щодо зменшення зарплат, однак попит на сталь у світі значно впав і майже всі сталеливарні компанії сконцентрувалися на зниженні собівартості продукції, у тому числі, й за рахунок зменшення зарплат працівників і тимчасового звільнення людей. Більшість підприємств компанії ArcelorMittal також пішли в цьому напрямку.

«Реальність така, що нема сенсу продовжувати робити те, що ми не можемо продати», – пояснив генеральний директор компанії «АрселорМіттал» Лакшмі Міттал.

У січні-квітні цього року ВАТ «АрселорМіттал Кривий Ріг» скоротило обсяги виробництва прокату порівняно з аналогічним періодом минулого року майже в 1,7 рази, агломерату – в 1,6 рази.

«АрселорМіттал Кривий Ріг» (колишня «Криворіжсталь») – найбільший виробник сталевого прокату в Україні. 93,02% акцій ВАТ «Криворіжсталь» придбала на відкритому конкурсі 24 жовтня 2005 року за 24,2 мільярда гривень корпорація Mittal Steel, яка пізніше, об’єднавшись із корпорацією Arcelor, перетворилася на ArcelorMittal.
XS
SM
MD
LG