Доступність посилання

ТОП новини

Литвин – за широку коалiцiю з 4 фракцiй


Голова Верховної Ради Володимир Литвин виступає за розширення коаліції фракцій БЮТ, «Нашої України – Народної Самооборони» і блоку Литвина за рахунок фракції Партії регіонів.

«Давайте будемо називати її, наприклад, об’єднаною коаліцією», – зазначив спікер.

За його словами, ідеальним варіантом було б створення більшості за рахунок усіх фракцій. Однак фракція Комуністичної партії буде продовжувати перебувати в опозиції, а її входження в коаліцію – малоймовірне, зазначив Литвин.

Спікер вкотре наголосив, що виступає проти проведення таємних переговорів щодо переформатування більшості та вважає, що після певних домовленостей, досягнутих у закритому режимі, парламентські фракції повинні перейти до відкритих переговорів.


Раніше фракція блоку Литвина розкритикувала решту парламентських фракцій за ведення кулуарних переговорів із переформатування коаліції.

Фракція Партії регіонів виступає за створення нової більшості. Перший заступник лідера фракції ПР Олександр Єфремов не виключив, що домовленості про це можуть бути досягнуті вже сьогодні ввечері.

Натомість БЮТ планує визначатися щодо коаліції завтра. Як повідомив представник блоку Сергій Міщенко, засідання фракції відбудеться в п’ятницю о 19:30, і якщо питання про створення нової коаліції порушить лідер блоку Юлія Тимошенко, то його розглядатимуть.

XS
SM
MD
LG