Доступність посилання

ТОП новини

США розраховують на сувору резолюцію щодо КНДР


Cполучені Штати стурбовані підготовкою у Північній Кореї до запуску триступеневої міжконтинентальної балістичної ракети з радіусом польоту понад 6 тисяч кілометрів.

Держсекретар США Гілларі Клінтон сподівається на ухвалення Радою Безпеки ООН нової резолюції, яка, за її словами «матиме зуби» щодо Пхеньяна. Держсекретар пропонує повернути Північну Корею до списку країн-ізгоїв, спонсорів міжнародного тероризму.

Гілларі Клінтон, зокрема, заявила в телеінтерв’ю: «Ми зробимо все можливе, щоб перехопити й запобігти ядерному експортові Пхеньяна, а також перекрити шляхи грошових потоків. Якщо ми тепер не вдамося до значних і ефективних дій проти Північної Кореї, тоді може спалахнути гонка озброєнь у Північно-Східній Азії. Я не думаю, що знайдуться бажаючі спостерігати це. Отож, частина того, що ми робимо – ми ділимося з іншими країнами нашими розрахунками щодо небезпеки попереду, якщо ми вчасно не вживемо дійових заходів», - сказала Гілларі Клінтон.

За словами держсекретаря США, над текстом нової резолюції нині працюють постійні члени Ради Безпеки ООН – США, Великобританія, Франція, Китай і Росія, а також Німеччина та Японія. Документ, як вважають, підтримають усі члени Ради Безпеки.

Роберт Ґейтс, міністр оборони США, здійснюючи поїздку до східно-азійських країн, заявив, що США «не стоятимуть осторонь у той час, коли Північна Корея готує озброєння, спроможне сіяти руйнування будь-де в регіоні». У той же час Джефф Морел, прес-секретар Пентагону, уточнив, що Сполучені Штати не мають наміру вдаватися до застосування воєнної сили проти Північної Кореї. Проте, ситуація досить напружена.
XS
SM
MD
LG