Доступність посилання

ТОП новини

Україна розрахувалася за травневі постачання російського газу


ВАТ «Газпром» сьогодні повідомив, що НАК «Нафтогаз України» розрахувався за постачання російського газу в травні в повному обсязі. Керівник прес-служби російського Газпрому «Газпрому» Сергій Купріянов сказав, що Україна повністю розрахувалася за спожитий у травні російський газ.

Начальник Управління у зв'язках з громадськістю та ЗМІ «Нафтогазу» Валентин Землянський, уже минулої п’ятниці повідомив, що «Нафтогаз» повністю розрахувався за спожитий у травні російський газ. «О 21.23 отримали підтвердження від банку-кореспондента про перерахування грошей», – сказав він.

З кінця травня влада Росії та керівники «Газпрому» не раз заявляли про неспроможність України заплатити за спожитий у травні газ, що може призвести до припинення постачань газу в Європу вже в червні – на початку липня.

Росія має вибачитися перед Україною – Соколовський

Україна чекає вибачень від Росії за заяви про неплатоспроможність, заявив уповноважений Президента з міжнародних питань енергетичної безпеки Богдан Соколовський.

«Після того, як буде здійснено проплату, ми сподіваємося на вибачення російської сторони за заяви, які принижують, на адресу України й українського народу, які були поширені на увесь світ і на Європу», – сказав він.

Тим часом на зустрiчi з представниками дiлових кiл пiд час Петербурзького економiчного форуму російський президент Дмитро Медведєв заявив, що Україна не повинна ображатися на докори Росiї щодо неплатоспроможності.
XS
SM
MD
LG