Доступність посилання

ТОП новини

Ющенко занепокоєний станом «Нафтогазу»


Президент продовжує наполягати, що необхідно провести комплексне реформування «Нафтогазу України», повідомила його прес-секретар Ірина Ванникова.

За її словами, Віктор Ющенко переконаний, що «соціальна місія нафтогазової компанії, за рахунок фінансових можливостей якої уряд оплачував свою популістичну політику, має нарешті завершитися».

Інакше, на думку голови держави, «Нафтогаз» остаточно вичерпає свої фінансові ресурси і постане на межі банкрутства.

Відтак Президент очікує, що уряд протягом 30 днів розробить відповідний план заходів для оздоровлення «Нафтогазу України», наголосила його прес-секретар.

А завтра він проведе нараду щодо оздоровлення компанії, додала вона.

Віктор Ющенко, сказала його речниця, бере активну участь у вирішенні проблем, що виникають у «Нафтогазі України» внаслідок «асиметричних українсько-російських контрактів, укладених у січні 2009 року».

Вона нагадала, що «через бездіяльність уряду» минулої п’ятниці Президент був змушений скликати екстрену нараду з керівництвом «Нафтогазу» та Національного банку, і в результаті саме за участю Ющенка був напрацьований механізм проведення розрахунку за контрактними зобов’язаннями компанії, що виникли у травні.

Саме завдяки цьому оперативному рішенню вдалося уникнути виникнення заборгованості національної компанії перед іноземним постачальником газу, проте подальша фінансова перспектива «Нафтогазу України» залишається невизначеною, заявила Ванникова.
XS
SM
MD
LG