Доступність посилання

ТОП новини

Ющенко: борги «Нафтогазу» вже становлять 80 мільярдів гривень


Президент Віктор Ющеннко заявив, що боргові зобов’язання НАК «Нафтогаз України» на сьогодні становлять 80 мільярдів гривень. Про це він сказав під час наради щодо фінансового стану «Нафтогазу».

Президент зазначив, що за 18 місяців обсяг боргових зобов’язань компанії збільшився з 26 до 80 мільярдів.

За словами глави держави, «тут пряма політична корупція, ця тема для детальної перевірки Генпрокуратурою».

Раніше сьогодні Віктор Ющенко наполягав на швидкому фінансовому оздоровленні «Нафтогазу України». Він знову заявив, що «ситуація в НАК «Нафтогаз України» загрожує національній безпеці України».

Президент вимагає протягом 10 днів розробити програму для вирішення проблем. Він доручив створити робочу групу, яка б працювала б над таким планом виходу з кризової ситуації «Нафтогазу».

Ющенко повідомив, що до цієї групи увійде перший заступник голови Секретаріату Президента – представник глави держави в Кабінеті Міністрів Олександр Шлапак.

Президент сказав, що НАК «Нафтогаз України», котра не є прибутковою компанією, треба звільнити від сплати ПДВ і ренти за транзит, враховуючи її сьогоднішнє фінансове становище, також необхідно переглянути газові домовленості з Росією.

Президент оцінює штрафні санкції «Газпрому» до «Нафтогазу України» за недобір газу в першому півріччі 2009 року в 40 мільярдів гривень.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG