Доступність посилання

ТОП новини

На Прикарпатті названо переможців конкурсу проектів з розвитку туризму


Конкурс проектів з розвитку туризму вперше провело головне управління з питань туризму, євроінтеграції, зовнішніх зв’язків та інвестицій Івано-Франківської обласної держадміністрації.

Приймалися пропозиції від неприбуткових, молодіжних, громадських організацій, творчих спілок, науково-дослідних установ та вищих навчальних закладів ІІІ-ІV рівнів акредитації.

Для підтримки вибрані шість мікропроектів. Це, зокрема, облаштування прогулянкових маршрутів для туристів в районі гори Говерла, насамперед задля безпеки (виконуватиме регіональна фундація «Карпатські стежки» з Калуша).

Створення рекреаційно-відпочинкової зони в урочищі Трикутник біля Осмолоди запропонувало Агентство економічного розвитку з Рожнятова.

Громадська організація «Бандерівське земляцтво» зі Старого Угринова Калуського району береться за створення туристичного інформаційно-консультативного центру «Батьківщина Бандери».

Пластунський проект – туристичний табір «Говерля».

Громадська організація «Клуб мандрівників «Золоте руно» зі села Стрільче Городенківського району поширюватиме інформацію про туристичні ресурси Дністровського регіону.

Благодійна громадська фундація імені Короля Юрія з Івано-Франківська виконуватиме проект «Туристичні маршрути літературною Івано-Франківщиною».

На ці мікропроекти з обласного бюджету виділяється 60 тисяч гривень. Реалізовуватимуться вони до 30 листопада цього року.

За словами начальника управління туризму Наталії Гасюк, вперше в області проведений такий обласний конкурс. І хоча кошти незначні, ідея в тому, щоб знайти і підтримати ініціативу знизу.

XS
SM
MD
LG