Доступність посилання

ТОП новини

Огризко: Позиція Верховної Ради щодо міжнародних військових навчань – антидержавна


Перший заступник секретаря Ради національної безпеки й оборони Володимир Огризко називає позицію Верховної Ради щодо відмови розглянути допуск іноземних військових для багатонаціональних навчань в Україні антидержавною.

Як заявив сьогодні у Києві Володимир Огризко це підірве міжнародний авторитет України. «Такі речі по-іншому трактувати не можна. Це є черговим доказом того, що у нас політичні оцінки переважають над державними інтересами. Це знищує державу, наш міжнародний імідж і нівелює ту мету, яку ми хочемо досягти», – наголосив Огризко.

Минулого тижня Верховна Рада України відмовилася розглядати законопроект про схвалення рішення Президента України про допуск підрозділів збройних сил інших держав на територію України у 2009 році для участі у багатонаціональних військових навчаннях.

Згідно з законопроектом, цього року планувалося провести 11 міжнародних багатонаціональних військових навчань.

За словами першого заступника секретаря РНБО, народні депутати, які проголосували проти розгляду цього питання, позбавляють українських військовослужбовців набуття досвіду, необхідних знань для того, щоб називатися сучасною армією. Володимир Огризко зазначив, що йдеться не про політику, а про необхідні українській армії заходи бойової підготовки. Україну також позбавляється дуже серйозного взаємного співробітництва з НАТО.
XS
SM
MD
LG