Доступність посилання

ТОП новини

Мексика не видасть засуджену громадянку Франції


Президент Мексики Феліпе Кальдерон відмовився виконати прохання свого французького колеги Ніколя Саркозі видати Франції її громадянку Флоранс Кассе для відбування покарання.

Француженку засудили у Мексиці на 60 років позбавлення волі за звинуваченням у викраденні задля викупу трьох осіб, у тому числі 8-річної дівчинки.

За словами мексиканського керівника, ніхто в Мексиці не може бути вище від закону, і засуджена має повністю відбути свій термін.

Він звернув увагу, що Франція залишала собі право скоротити термін ув’язнення, перевести його в умовне покарання чи змінити умови позбавлення волі, а це, сказав Кальдерон, для Мексики неприйнятно.

Кассе заарештували у 2005 році на ранчо, де вона жила зі своїм приятелем-мексиканцем, якого вважають гангстером, і де тримали викрадених. Спочатку її засудили на 96 років ув’язнення, але пізніше термін її покарання скоротили до 60 років. Француженка не визнає своєї вини й стверджує, що нічого не знала про викрадених.

Правозахисники в Мексиці, де щороку викрадають близько 8 тисяч осіб, категорично заперечували проти можливості видати Кассе до Франції.
XS
SM
MD
LG