Доступність посилання

ТОП новини

Верховній Раді пропонують звільнити міністра освіти


Фракція Партії регіонів внесла до парламенту проект постанови, в якому ініціює відставку Івана Вакарчука з посади міністра освіти та науки.

Як заявив на засіданні Верховної Ради народний депутат від Партії регіонів Дмитро Табачник, Вакарчук «взагалі не має морального права бути членом уряду», оскільки, перебуваючи в уряді, «він у порушення чинного законодавства демонстративно півтора роки не оголошує конкурс на посаду ректора Львівського університету».

Депутат висловив переконання, що це робиться з метою збереження «за собою на випадок звільнення» даної посади.

Регіонал також негативно оцінив практику проведення зовнішнього незалежного оцінювання знань. За його словами, тестування у квітні-травні, ще до закінчення навчального року, перетворює роботу вчителів на «суцільне божевілля, враховуючи те, що у школі існують ще й інші класи, крім випускного».

Крім того, Табачник звинуватив міністра освіти в порушенні Конституції та законодавства України в частині права університетів самостійно обирати форму відбору студентів. «Це не просто непрофесіоналізм, це злочин, і ми повинні дати йому оцінку негайно», – наголосив він.

У грудні минулого року Партія регіонів вже виступала за звільнення Івана Вакарчука.
XS
SM
MD
LG