Доступність посилання

ТОП новини

Міноборони почало ротацію миротворців у Ліберії


Мiнiстерство оборони України здiйснює 13-ту ротацiю миротворцiв до Лiберiї, повiдомляє прес-служба вiдомства.

Згiдно з повiдомленням, чергова ротацiя 56-го окремого вертолiтного загону Збройних сил України, який виконує завдання сил мiсiї ООН в Лiберiї, розпочалася 23 червня i вiдбуватиметься в три етапи. Перевезення особового складу загону здiйснюватиметься лiтаком Боїнг 757-230, який надає мiсiя ООН, а технiки i майна – поромом.

У вiвторок вранцi в аеропорту «Скнилiв» у Львовi вже приземлився лiтак з першою групою українських миротворцiв у складi 150 осiб. 24 червня планується вилiт до Лiберiї першої групи українських миротворцiв нової ротацiї у такiй самiй кiлькостi.

Загалом за перiод чергової ротацiї проведуть повну замiну особового складу українських миротворцiв у Лiберiї – це 300 вiйськовослужбовцiв.

Ранiше перевезення українських миротворцiв здiйснювалося за українськi кошти лiтаками держпiдприємства Мiноборони «Українська авiатранспортна компанiя». Проте у зв’язку з фiнансовими проблемами останнiм часом гостро постало питання про перевезення українських миротворцiв у рамках ротацiй. Це призвело до того, що вперше перемiщення миротворцiв України до iншої країни здiйснюється наземним транспортом.

56-й окремий вертолiтний загiн Збройних сил України виконує завдання у складi мiсiї ООН у Лiберiї з сiчня 2004 року. На озброєннi сил 8 вертольотiв Мi-8 i 6 вертольотiв Мi-24. Основнi завдання українських миротворцiв – перевезення персоналу мiсiї та високих посадових осiб, перевезення вантажiв, медичне транспортування, евакуацiя поранених, повiтряне спостереження i супровiд.
XS
SM
MD
LG