Доступність посилання

ТОП новини

На Закарпатті через інтенсивні опади та буревій потерпають села. Негода триває


Ілюстраційне фото ГУ МНС у Закарпатській області
Ілюстраційне фото ГУ МНС у Закарпатській області

Ужгород – Близько трьох сотень садиб підтоплені в Закарпатській області через інтенсивні опади. Крім того, вже третю добу регіоном носиться буревій, яки вивертає з корінням дерева й трощить покрівлі на будинках. До всього цього долучається град, який нищить урожай. Закарпатці бідкаються, що урожаю годі й чекати.

На Закарпатті через інтенсивні опади підтоплені близько трьох сотень садиб, повідомили з Центру пропаганди Головного управління МНС в Закарпатській області. Ідеться про два населені пункти Берегівського району і по одному в Мукачівському та Виноградівському районах Закарпаття.

Найсильніші зливи та грози місцями супроводжувалися градом. Люди розповідають, що град падав завбільшки з куряче яйце, і навіть старожили такої негоди не пам’ятають.

Причиною підтоплень фахівці МНС якраз і називають сильні дощові опади, через які вода не встигала зійти з поверхні землі, та недостатній нагляд за своєчасним очищенням стічних канав.

Також, як повідомляють рятувальники, закарпатський гідрометцентр прогнозує певні коливання рівнів води у річках – у межах 0,5–1,5 метра, що пов’язано з нестійкою погодою, що спостерігатиметься в області.

До сильних опадів долучився буревій

Буревій або шквальні пориви вітру, якими супроводжувалися опади, ламали дерева в низці населених пунктів Ужгородського та Іршавського районів Закарпаття. Рятувальникам доводилося й по кілька разів виїжджати на ліквідацію наслідків сильних поривів вітру.

Зокрема, у місті Сваляві на проїжджу частину впали дерева, які перекрили транспортний рух. За лічені хвилини місцеві рятувальники вже працювали на місці події: за допомогою спеціального обладнання порізали дерева та очистили проїжджі частини вулиць.

Аналогічна пригода трапилася у селищі Воловець. Через сильний порив вітру з дощем на будівлю магазину та бокову стіну триповерхового житлового будинку впала липа з великою кроною. Уламки дерева пошкодили покрівлю торговельного закладу. Місцеві рятувальники‚ які негайно прибули до місця виклику‚ разом із комунальниками звільнили споруди від уламків дерев.
Наразі відомо‚ що ніхто з людей не потерпів.

Синоптики прогнозують продовження злив

Закарпатські синоптики прогнозують ще принаймні на найближчі три доби дощі, грози, місцями сильні зливи та град. Температура повітря буде високою – близько 30 градусів тепла.

Але поряд із цим в області обіцяють значний вітер із сильними поривами й шквалами. Тобто не виключено, що буревії й надалі завдаватимуть біди закарпатцям.

(Ужгород – Прага – Київ)

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG