Доступність посилання

ТОП новини

ЄС обговорює газові проблеми з Україною і Росією, але ще нічого не вирішить


У Брюсселі відбувається «технічна дискусія» Європейської Комісії з міжнародними фінансовими інституціями, «Нафтогазом України», російським «Газпромом» і європейськими газовими компаніями на тему постачань російського газу через Україну до ЄС.

Напередодні джерело в Єврокомісії, як інформує агентство «Інтерфакс-Україна», повідомило, що жодних остаточних «чарівних» рішень уже сьогодні не передбачають.

За словами джерела, в Єврокомісії вважають, що до України спершу ще треба послати технічну та фінансову місії, які б перевірили газові сховища і оцінили необхідні обсяги фінансування.

Джерело нагадало, що про таку перевірку з Україною вже домовлено на найвищому рівні, тому жодних проблем із нею не має бути.

Водночас згадане джерело не змогло передбачити, коли саме буде можливе якесь рішення і чи буде воно взагалі.

Сьогоднішня дискусія відбувається в рамках шести пленарних засідань. У перших двох беруть участь тільки західні учасники – представники Єврокомісії, міжнародних фінансових інституцій та європейської газової промисловості. По обіді представники Європейської Комісії і міжнародних фінансових інституцій зустрічаються окремо з українською і російською стороною. По тому вони мають зустріч усі разом. І насамкінець до Єврокомісії, фінансистів, «Нафтогазу» і «Газпрому» долучаються на підсумковий брифінг європейські газовики.
XS
SM
MD
LG