Доступність посилання

ТОП новини

Україна не отримає всієї бажаної позики на газ – брюссельські урядовці


Україна може сподіватися лише приблизно на половину з 4 мільярдів 200 мільйонів доларів США, які Київ хотів би отримати як позику для закупівлі російського газу, заявили європейські урядовці після вчорашніх переговорів у Брюсселі.

Вирішення проблеми з оплатою Києвом російського газу ще не знайдено, але обсяг можливого кредиту буде значно менший, ніж потребує Україна, сказав один із урядовців, якого цитує агентство Deutsche Presse-Agentur.

Ці самі слова неназваного урядовця Європейського Союзу наводить і агентство Agence France-Presse.

За словами цього урядовця, в ЄС не вважають, що 4,2 мільярда доларів – це дійсно та сума, на яку необхідно надавати позику.

Але, додав він, усі сторони шукають, як реально вирішити це питання, і ніхто не хоче кризи.

Європейський урядовець додав, що серед вимог міжнародних позикодавців до України є, зокрема, перетворення компанії «Нафтогаз України» на більш прозору.

Українське агентство «УНІАН» теж цитує слова неназваного представника Європейської Комісії, що Україні нададуть кредит для вирішення проблеми постачання газу в зимовий період, але, скоріш за все, йтиметься про суму вдвічі меншу, ніж 4 мільярди 200 мільйонів доларів, що їх попросив Київ.

Обов’язковою передумовою для надання Україні кредиту на заповнення підземних сховищ газом, необхідним для здійснення транзиту до Європи російського газу в зимовий період, є структурні реформи.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG