Доступність посилання

ТОП новини

Міноборони вивозить боєприпаси з арсеналу біля Лозової


Міністерство оборони розпочало вивезення боєприпасів з 61-го арсеналу Південного оперативного командування Сухопутних військ Збройних сил біля міста Лозова Харківської області.

Як повідомляє прес-служба Міноборони, зокрема, 3 липня з території арсеналу залізничним транспортом вивезли першу партію боєприпасів – 200 тонн. Відповідно до плану, до 5 серпня приберуть ще близько 1,5 тисячі тонн боєприпасів.

Командувач вiйськ Пiвденного оперативного командування, генерал-лейтенант Петро Литвин зазначив, що загальна вартiсть робiт становить 3 мільйони гривень.

За його словами, виконання Програми з ліквідації наслідків надзвичайної події, яка сталася на 61-му арсеналі наприкінці літа минулого року, так і не знайшло подальшої підтримки.

«Загальна потреба у фiнансуваннi заходiв щодо пiдвищення живучостi i вибохупожежонебезпеки об’єктiв Пiвденного оперативного командування становить близько 10 мільйонів гривень. Цього року для їх фiнансування призначено 995 тисяч гривень, а реально профiнансовано... 9% вiд потреби», – наголосив Литвин.

У серпні минулого року на складі боєприпасів, розташованому біля Лозової, почалася пожежа. Вогонь спричинив вибухи боєприпасів. Значну частину жителів 5-кілометрової зони евакуювали.

Керівництво Міноборони вирішило ліквідувати цей арсенал, на якому зберігалися 95 тисяч тонн боєприпасів.

XS
SM
MD
LG