Доступність посилання

ТОП новини

Ющенко: Україна не має бути розмінною монетою у відносинах США і Росії


Президент Вiктор Ющенко сподiвається, що росiйсько-американськi переговори не позначаться негативно на Українi.

«Я сподіваюсь, що ми не станемо третьою стороною через компроміси, які будуть досягатися у реалізації відносин між іншими країнами – такими великими, як США і Росія», – сказав Президент після зустрічі з Федеральним президентом Австрії Гайнцем Фішером.

За словами Ющенка, Україна хоче бачити відносини між Росією і США «очевидно дружніми». «Давно вже настала пора вийти з режиму прохолодних відносин, відносин, які розвивались хаотично, безсистемно, і все людство дивилось на те, яка буде їхня подальша тенденція», – сказав Президент.

Зі свого боку, Гайнц Фiшер позитивно оцiнив росiйсько-американськi переговори, наголосивши, що головна їхня мета – скоротити озброєння, зокрема ядерне.

Тим часом, заступник керівника апарату уряду Росії Юрій Ушаков повідомив, що президент США під час зустрічі з прем’єром Росії пообіцяв «урахувати особливості» відносин Москви з Грузією, Україною і загалом державами післярадянського простору.

Раніше сьогодні Барак Обама, виступаючи в Москві після зустрічі з Володимиром Путіним, наголосив, що Росія мусить поважати суверенітет і кордони Грузії й України.
XS
SM
MD
LG