Доступність посилання

ТОП новини

Заарештовано заступника мера Бердянська за отримання хабара


Суд Орджонікідзевського району Запоріжжя ухвалив рішення про арешт заступника мера Бердянська Вадима Тихонова на період проведення досудового слідства. Тихонова затримали 2 липня за отримання хабара у 80 тисяч доларів США.

За повідомленням Управління з питань боротьби з організованою злочинністю Запорізького главку міліції, заступник мера Бердянська вимагав згадану суму за дозвіл на знесення старих будов на Бердянській косі й отримання прав на 2 гектари землі, на яких розташовані ці споруди.

Співучасника Вадима Тихонова – керівника однієї з консалтингових компаній Бердянська, який виступив посередником при отриманні хабара, за даними УБОЗ, звільнено з-під варти під заставу в 40 тисяч гривень.

На сьогодні дії заступника мера Бердянська Вадима Тихонова кваліфіковано як злочин, передбачений ч.2 ст.368 Кримінального кодексу України (отримання хабара у великому розмірі посадовцем, який обіймає відповідальне становище). А стосовно посередника порушено кримінальну справу за ч.2 ст.368, а також за статтею 369 Кримінального кодексу України (дача хабара) і відкрито адміністративне провадження за фактом непокори співробітникам правоохоронних органів, які перебувають при виконанні службових обов'язків.
XS
SM
MD
LG