Доступність посилання

ТОП новини

Сьогодні може запрацювати Верховна Рада


У Верховній Раді України сьогодні у другій половині дня має відбутися позачергове засідання.

Перед цим збереться погоджувальна рада лідерів парламентських фракцій.

Ініціатором проведення сьогоднішнього засідання виступив Блок Юлії Тимошенко, який зібрав 151 підпис на підтримку цієї ініціативи.

Народні обранці планують розглянути сьогодні законопроекти щодо банківської сфери, підготовки до Євро-2012 і внесення змін до закону про вибори Президента України.

Як заявив Радіо Свобода представник фракції БЮТ Валерій Писаренко, коаліція домовилась із опозицією про неблокування парламенту. На думку народного депутата, питання, які стоятимуть на порядку денному, зроблять засідання парламенту дієвим.

Валерій Писаренко висловив сподівання, що саме на такій робочій ноті завершиться сесія парламенту.

«Я переконаний, що усі питання сьогоднішнього порядку денного знайдуть підтримку сесійної зали», – сказав в ефірі Радіо Свобода представник Блоку Юлії Тимошенко Валерій Писаренко.

З 1 липня регіонали блокують роботу парламенту, вимагаючи підвищення Верховною Радою прожиткового мінімуму, мінімальних зарплат і пенсій, а також звільнення з посад міністрів внутрішніх справ Юрія Луценка та освіти й науки Івана Вакарчука.

У понеділок Прем’єр-міністр Юлія Тимошенко закликала Партiю регiонiв розблоковувати роботу парламенту i провести у вiвторок засiдання, присвячене винятково розгляду важливих для країни антикризових законопроектiв, що регулюють питання рекапiталiзацiї банкiв i проведення Євро-2012.

Крім того, як повiдомила прес-служба уряду, Юлія Тимошенко пропонує невiдкладно ухвалити в другому читаннi закон про вибори Президента, який «унеможливить фальсифiкацiї, гарантує чеснiсть та прозорiсть обрання нового глави держави».

За словами прем’єра, «заради зниження температури в сесiйнiй залi» вона готова не наполягати на розглядi кадрових питань, вiдклавши їх до осенi.

Тим часом, Партія регіонів напередодні повідомляла, що наполягатиме на підвищенні зарплат і пенсій. Проте, як у понеділок заявив лідер ПР Віктор Янукович, регіонали розуміють необхідність розв’язання питань, пов’язаних з проведенням Євро-2012.

«Також треба ухвалити закон про вибори, треба подбати про вкладників банків, грошові вклади яких знецінюються... Партія регіонів буде голосувати за законопроекти, спрямовані на вирішення цих питань, якщо відбудеться позачергове пленарне засідання Верховної Ради», – цитує слова Януковича прес-служба Партії регіонів.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

ФОТО ТА ВІДЕО

XS
SM
MD
LG