Доступність посилання

ТОП новини

БЮТ приєднався до блокування Ради


Депутати від фракції Блоку Юлії Тимошенко заблокували трибуну й президію Верховної Ради. Близько 30 парламентарів розташувалися навколо трибуни, а ще 25 – у президії. Вхід до президії заблокований стільцем.

Заступник голови фракції БЮТ Олена Шустик пояснила, що її політична сила методом блокування трибуни парламенту має намір домогтися проведення позачергового засідання Верховної Ради.

«Ми заблокували трибуну, щоб не дати Партії регіонів заблокувати її, на випередження», – сказала депутат.

Водночас фракція обіцяє забезпечити доступ голови Верховної Ради Володимира Литвина до президії парламенту.

«Коли голова Верховної Ради буде йти, ми заберемо стільці й впустимо його, щоб він отримав можливість провести засідання. А тих, хто спробує перешкодити його роботі, тих ми не пустимо», – заявив бютівець Олег Ляшко.

Натомість близько 30 представників Партії регіонів заблокували вихід із кабінету голови Верховної Ради Володимира Литвина.

Регіонал Михайло Папієв зазначив, що його фракція блокує кабінет спікера з вимогою внести до порядку денного четверга законопроект про підвищення рівня прожиткового мінімуму й мінімальної заробітної плати.

«Ми будемо блокувати, поки до порядку денного не буде включений цей законопроект», – сказав Папієв.

Сьогодні на позачерговому засіданні парламент має намір розглянути в другому читанні законопроект про зміни до закону про вибори Президента, який, зокрема, передбачає скорочення терміну виборчої кампанії зі 120 до 90 днів.

Партія регіонів з 1 липня блокує парламент, вимагаючи ухвалення соціальних законів.

XS
SM
MD
LG