Доступність посилання

ТОП новини

У Меркель та Медведєва різні погляди на «Набукко»


Канцлер Німеччини Анґела Меркель та президент Росії Дмитро Медведєв висловили у Мюнхені різні погляди на європейський проект газогону «Набукко», який, як планують, має пройти через територію Туреччини, Болгарії, Румунії, Угорщини та Австрії.

Виступаючи на прес-конференції у Мюнхені після спільної зустрічі, Дмитро Медведєв розкритикував цей проект, який має пройти в обхід Росії.

«Щоб ви розуміли – у нас немає ніяких ревнощів щодо «Набукко». Нехай собі розвивається. Якщо в «Набукко» прийде газ – значить це комусь потрібно. Але поки що мені ніхто не зміг пояснити, звідки там буде газ. Навіть незважаючи на підписання відомого документа зовсім недавно», – заявив Медведєв і виступив на захист газогону «Північний потік», який має доставляти російський газ дном Балтійського моря до Західної Європи. Проти цього проекту виступає низка скандинавських країн, які сумніваються в його екологічній безпеці.

Анґела Меркель заявила, що не вважає «Північний потік» та «Набукко» проектами, які заперечують один одного. «Не варто дивитись на це як на якесь протиріччя, антагонізм по відношенню до інших газогонів», – зауважила Меркель, додавши, що офіційний Берлін зацікавлений у якнайшвидшій реалізації «Північного потоку».
XS
SM
MD
LG