Доступність посилання

ТОП новини

Україна хоче ввійти в Африку через Лівію


Сьогодні в Києві після шестирічної перерви відбулося четверте спільне засідання українсько-лівійської комісії зі співпраці.

Прем’єр-міністр України Юлія Тимошенко заявила після засідання, що «саме така партнерська співпраця може стати для України ключем для входження в торговельний простір африканського континенту».

Голова уряду Лівії Аль-Багдаді Алі аль-Махмуді, у свою чергу, висловив велике задоволення досягненими результатами співпраці. За його словами, ці результати «слугуватимуть на благо обох народів».

У результаті засідання Україна й Лівія підписали низку документів, зокрема, про співпрацю в галузі розвитку людських ресурсів і в галузі охорони здоров’я, повідомляє кореспондент Радіо Свобода.

Крім того, обидва прем’єри висловили бажання своїх країн співпрацювати в цілій низці галузей.

Серед них – розвідка нафтових родовищ, переробка нафти й реалізація нафтопродуктів, сільське господарство, спільні поставки літаків у країни Африки, а також військово-технічна сфера і спільне освоєння космосу.

Чільний лівійський урядовець також висловив бажання своєї країни взяти участь у конкурсі на приватизацію Одеського припортового заводу і висловив сподівання, що Лівія виграє його.
XS
SM
MD
LG