Доступність посилання

ТОП новини

Патріарх Кирило поговорить з Ющенком про роль церкви


Предстоятель Російської православної церкви Кирило має намір обговорити з Президентом України Віктором Ющенком роль церкви у житті народу. Про це патріарх повідомив після закінчення молебню на Володимирській гірці.

«Ми говоритимемо про релігійний чинник у житті народу, про православ’я, про наші християнські обов’язки і зобов’язання», – сказав Кирило, додавши, що йтиметься і про те, «що можна і потрібно зробити для того, щоб був мир в Україні і мир навколо України».

Щодо того, чи планує патріарх зустрічатися з представниками Української православної церкви Київського патріархату, Кирило відповів, що «не має наміру зустрічатися ні з ким, окрім тих людей, яких визначено за програмою візиту». Проте додав, що «одержав відповідні запити, і ми думатимемо, як відповісти на ці запити».

Патріарх Кирило прибув до України з десятиденним візитом, вперше як предстоятель РПЦ.

Він вже провів молебень на Володимирській гірці в Києві та поклав квіти до пам’ятника князеві Володимиру.

Пiд час хресного ходу від Володимирської гiрки до Києво-Печерської лаври сталася сутичка між представниками УНА-УНСО, які проводили акцію протесту проти візиту Кирила, та представниками козацтва.

Як повідомляють правоохоронці, козаки намагалися відібрати плакати, з якими стояли активісти УНА-УНСО. Розвиткові конфлікту зашкодили міліціонери, відтіснивши козаків та унсівців у різні боки.
XS
SM
MD
LG