Доступність посилання

ТОП новини

БЮТ назвав умови скликання нової позачергової сесії


Фракція Блоку Юлії Тимошенко має намір ініціювати проведення позачергової сесії Верховної Ради у разі, якщо Віктор Ющенко ветує зміни до закону про вибори Президента.

За словами першого заступника голови фракції БЮТ Андрія Кожем’якіна, БЮТ скликатиме позачергову сесію для подолання вето.

Депутат назвав ухвалені Верховною Радою зміни до виборчого законодавства такими, що цілком відповідають міжнародним стандартам і передбачають діючі механізми для проведення виборів Президента на принципах рівності, прозорості й відкритості.

Намір Віктора Ющенка ветувати закон, за словами депутата, свідчить про те, що на наступних виборах глава держави «має намір покластися не на підтримку народу, а на адміністративний ресурс і різні форми фальсифікації».

24 липня парламент вніс зміни до закону про вибори Президента, скоротивши, зокрема, терміни виборчої кампанії зі 120 до 90 днів.

Віктор Ющенко заявив про намір ветувати зміни до закону про вибори Президента у разі, якщо редакція, в якій їх ухвалять у цілому, не буде відрізнятися від редакції, у якій Верховна Рада ухвалила їх у першому читанні.
XS
SM
MD
LG