Доступність посилання

ТОП новини

Мандрівний табір «Наш дім – Україна-2009»


В Івано-Франківську стартує вишкільний та виховний табір «Наш дім – Україна 2009», який помандрує землями Чернігівщини, Сумщини та Полтавщини.

Організовує його молодіжна громадська організація «Осмомисли», яка зібрала на табір юнаків і дівчат не лише з Прикарпаття, а й з Донецька та Кривого Рогу.

У неділю заплановане відвідання старовинної садиби Розумовських біля Козельця, огляд музеїв та П’ятницького і Спасо-Преображенського соборів у Чернігові.

Буде також зустріч з представниками молодіжних і громадських організацій Чернігівщини.

Шестиденний табір передбачає відвідання пам’ятного місця бою під Крутами, козацьких столиць Батурина і Глухова, знайомство з музеями Переяслав-Хмельницького, поїздки до Канева на Чернечу гору і на Трипілля.

Обов’язковою умовою для учасників табору є «гарний настрій і бажання співпрацювати», обов’язковою забороною – вживання алкоголю.

«Осмомисли» організувалися п’ять років тому, спочатку як клуб, тепер – молодіжна громадська організація. Як наголошує її керівник Галина Дичковська, «не при партіях і не за бізнесові кошти».

За мету проголошують «самопізнання і самовиховання», а також пізнавальні мандрівки Україною і об’єднання молодих людей з різних регіонів.

Уже подорожували разом Львівщиною, Прикарпаттям, Буковиною, побували в Чигирині, Умані, Моринцях, Дніпропетровську, на Хортиці, в Холодному Яру.

Торік організовували вишкільний та виховний табір біля Говерли, цьогоріч у серпні проведуть такий табір на Богородчанщині.
XS
SM
MD
LG